Trolderiks Posthule

Trolderiks Posthule

Trolderiks Posthule

TV2-julekalenderen Trolderiks Posthule fra 1992 er den tredje og sidste julekalender om trolden Trolderik. Trolderiks Posthus er en dukkefilm, hvor ingen rigtige mennesker medvirker. Trolderik er flyttet fra sin hule i troldeskoven til Grønland. Trolderik vil i Trolderiks Posthule undersøge, om julemanden virkelig eksisterer. Hvis han eksisterer, vil Trolderik vide, hvordan han ser ud. I Trolderiks Posthule tager Trolderik sin ven ormen Lafayette med til Grønland. Lafayette bor i et æble, men det rådner desværre på turen, så ormen må i stedet flytte ind i en snebold. Trolderik tager også portrættet af sin sure Tiptroldeolde med. Billedet bliver hængt op i den iglo, som Trolderik bosætter sig i. Trolderik får hver dag besøg af en sæl, der giver ham seernes tegninger. Sælen leverer hver dag post på trods af is og frost. Trolderik har nemlig bedt seerne af Trolderiks Posthule om at tegne deres bud på, hvordan julemanden ser ud. Trolderiks plan er at møde julemanden juleaften.

Trolderik elsker julen og især juleaften. Han kan faktisk næsten ikke vente. Trolderik får også tiden til at gå ved at tælle dagene til juleaften. Han synger hver dag en sang om, hvor mange dage der er til juleaften. Trolderik kigger også på de mange flotte tegninger, som seerne har sendt til ham. På den måde kan han måske genkende julemanden, når han ser ham.

Magisk tegnefilm

De to første julekalendere om Trolderik indeholdt hver dag et afsnit fra en udenlandsk tegneserie. Trolderik viser seerne tegneserierne i sin magiske krystalkugle. I Trolderiks Posthule får seerne også lov til at følge en tegneserie i krystalkuglen. Hver dag vises et afsnit af den franske tegnefilm Bouli. Bouli handler om en snemand med samme navn. Snemanden Bouli bor i en træhytte i skoven med sin familie og venner. Når månen skinner, får han en magisk rød næse. Den magiske næse betyder, at han og hans venner ikke kan smelte. Derfor tager de på eventyr i den store verden, hvor de blandt andet står på ski, sejler og laver mad.

Trolderiks Posthule blev genudsendt en enkelt gang i 1996. Manuskriptet til Trolderiks Posthule er skrevet af Johnny Reimar. Bob Goldenbaum lægger stemme til Trolderik, og det er også ham, der står bag musikken til julekalenderen. Maria Stenz lægger stemme til ormen Lafayette og portrættet af Tiptroldeolde. Jørn Rosenville lægger stemme til sælen, som hver dag leverer børnenes tegninger til Trolderik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *