Skibet i Skilteskoven

Køb Skibet i Skilteskoven på DVD her

Skibet i Skilteskoven

Skibet i Skilteskoven

TV2-julekalenderen Skibet i Skilteskoven fra 1992 handler om sømanden Otto og hans papegøje Bounty. Vi møder også de tre nisser Kogle, Multe og Stub. Sømanden Otto og hans papegøje bor på Ottos skib Julia. Han har fået skibet bugseret, så det ligger midt i Skilteskoven. De tre nisser bor i bunden af skibet og laver skilte, så dyrene kan finde rundt i skoven. Otto lever et stille og roligt liv i skoven, hvor han sælger juletræer. Otto får hver uge besøg af Karen-Marie fra Landhandelen. Hun kommer med nye forsyninger. En nat dukker borgmesterens datter Henriette, som kaldes Henry, op ved skibet. Hun er faret vild i skoven og søger ly på skibet. Henry, Otto og Karen-Marie bliver alle venner.

Jul på dåse

Viggo Velva i Skibet i Skilteskoven er duftforhandler. Han bor i byen og arbejder for at finde nye dufte, som han kan sælge på dåse. Hans nyeste duftidé er duften af jul. Viggo Velva mener, at den duft kan findes i brændt gran, som han kan finde i skoven. Hans plan er derfor at brænde skoven ned, så han kan sælge duften af jul på dåse. Skilteskoven er ejet af sømanden Otto, der aldrig vil gå med til at lade skoven brænde ned.

Men Viggo Velva tager alle metoder i brug, så han er svær at stoppe. Han forurener skoven med os fra sin skovsten, så træerne og skovfeen tager skade. Otto søger derfor hjælp hos Henry og Karen-Marie. De tre skal nå at stoppe Viggo Velva før Skilteskoven bliver brændt ned. Nisserne Kogle, Multe og Stub gør, hvad de kan for at hjælpe Otto, Henry og Karen-Marie med at stoppe Viggo Velta. I Skibet i Skilteskoven møder man også Viggos nevø Willy Vox, der er vild med at synge popsange. Han gør ikke situationen lettere.

Johnny Reimar fik den oprindelige idé til Skibet i Skilteskoven, men julekalenderen er skrevet og instrueret af Martin Miehe-Renard.

Otto Brandenburg spiller rollen som sømanden Otto i Skibet i Skilteskoven. Amalie Ihle Alstrup medvirker som Henriette, der bliver kaldt Henry. Karen Jagd spiller Karen-Marie, mens Axel Strøbye spiller den onde duftforhandler Viggo Velta. Tommy Kenter medvirker også som den sangglade Willy Vox. Tommy Kenter har desuden seks andre biroller i Skibet i Skilteskoven. Skovfeen i Skibet i Skilteskoven bliver spillet af Louise Fribo. Nisserne bliver spillet af de tre komikere fra Linie 3. Preben Kristensen spiller Kogle, Thomas Eje spiller Stub og Anders Bircow spiller Multe.

Køb Skibet i Skilteskoven på DVD her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *