Trolderiks Julekalender

Trolderiks Julekalender

Trolderiks Julekalender – læs om den hyggelige julekalender

Julekalenderen Trolderiks Julekalender fra 1991 er den anden i rækken af tre julekalendere om den søde skovtrold Trolderik. Trolden bor stadig i sin troldehule med ormen Lafayette, der sidder i et æble på skrivebordet. I hulen bor også portrættet af Trolderiks sure gamle slægtning Tiptroldeolde. Uden for hulen vogter fugleskræmslet Baron von Piphat. Trolderik besøger Baron von Piphat hver dag, når han henter sine julebreve i postkassen.

Trolderiks største juleønske er at få sine troldehorn, som endnu ikke er vokset ud. For at hornene kan vokse ud, må Trolderik blive bedre til at drille. Derfor finder han Tiptroldeoldes gamle drillepind frem. Han bruger drillepinden til at skrive drillekort til loftsnissen. Hvis man rører ved et af Trolderiks drillekort, bliver man straks drillet. Men det er ikke kun nissen, der bliver ramt af Trolderiks drillerier. Trolderik har en krystalkugle, hvori han kan se at postbuddet bliver drillet, når han skal fragte drillekortene ud til nissen. Postbuddet bliver derfor nødt til at bede om hjælp hos Bubber fra Bubbers badekar. Sammen fragter de juleposten ud.

Juletegnefilm

I den første julekalender om Trolderik fulgte seerne en tegnefilm i hans magiske krystalkugle. Det gør man også i Trolderiks Julekalender, hvor der hver dag afspilles et afsnit af den hollandske tegnefilm Fablernes verden. Fablernes verden er en dukkefilm om en ugle, der fortæller historier om skoven og dyrene, der bor i den.

Trolderik taler direkte til seerne i julekalenderen. Seerne blev også inddraget i Trolderiks Julekalender ved konkurrencer. Der blev blandt andet afholdt en tegnekonkurrence, hvor 160.000 børn deltog. Førstepræmien var en flyrejse, en masse gaver og et møde med Trolderik og Bubber.

Populære Trolderik

Det var Johnny Reimar, der opfandt figuren Trolderik. Trolden skulle fungere på samme måde som DR’s Bamse med egen tv-serie og julekalender. Trolderik blev første gang vist på tv i starten af 1990 og fik sin egen julekalender samme år med navnet Trolderik og Nisserne. Trolderiks Julekalender fra 1991 er den anden i rækken. Den tredje og sidste julekalender om Trolderik fik navnet Trolderiks Posthule og blev vist i 1992.

Trolderiks Julekalender er TV2s anden julekalender for børn, men den første hvor TV2 producerede en fysisk lågekalender. Manuskriptet til Trolderiks Julekalender er skrevet af Johnny Reimar. Bob Goldenbaum lægger stemme til trolden Trolderik, mens Maria Stenz lægger stemme til ormen Lafayette og til Tiptroldeolde. Arne Siemsen spiller det uheldige postbud, mens Bubber medvirker som sig selv i Trolderiks Julekalender.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *