Trolderik og Nisserne

Trolderik og Nisserne

Trolderik og Nisserne – læs om den hyggelige julekalender

Julekalenderen Trolderik og Nisserne fra 1990 er TV2s første julekalender for børn. I julekalenderen føler man Trolderik, der bor i en troldehule i skoven sammen med ormen Lafayette. Lafayette bor i et æble på Trolderiks bord. På væggen hænger et billede af den gnavne Tiptroldeolde. Trolderik har endnu ikke fået sine troldehorn, og det fortæller han tit. Trolderik taler i hvert afsnit direkte til seerne og takker for breve og julehilsner. Han kommer også med gåder og sjove svar. Trolderik beder også seerne om selv at sende sjove gåder, så han kan drille Lafayette og Tiptroldeolde.

Trolderik har i Trolderik og Nisserne et edderkoppenet, hvor han kan se, hvor mange dage der er til juleaften. Trolderik synes nemlig, at december kan være lidt lang. Hver dag synger han om, hvor lang tid der er til juleaften. Trolderik forbereder julen i sin troldehule, mens han tæller ned til juleaften. Han klipper julepynt, pynter til jul og skriver julebreve. Trolderik synes, at der er meget at se til i december. Trolderik skal blandt andet have sendt et julekort til sin troldegranfætter, der bor i Granskoven. Trolderik henter inspiration i de breve, han har fået af børnene. Væggen i troldehulen er pyntet med tegninger, som er blevet sendt til Trolderik.

Den magiske krystalkugle

Den bedste gave, Trolderik nogensinde har fået, er en krystalkugle. Trolderik kigger hver dag i den magiske krystalkugle, og her ser han og seerne historien om Nisselægen David. Nisselægen David og hans kone Lisa bor i et træ og passer og plejer skovens dyr, når de kommer galt afsted. David og Lisa rejser også ud i verden og besøger nisser i fjerne lande. David og Lisas fjender er troldene, som forsøger at fange dem. Historien om Nisselægen David kommer fra Spanien. Den blev produceret i 1985, og siden blev den vist verden over.

Gensyn med Trolderik

Den populære trold Trolderik havde allerede optrådt på tv, før julekalenderen Trolderik og Nisserne blev vist i december 1990. Johnny Reimer skabte figuren samme år. Trolderik blev hurtigt så populær, at TV2 besluttede at lave julekalenderen Trolderik og Nisserne om den søde trold.

Skuespilleren Bob Goldenbaum lægger stemme til dukketrolden Trolderik i Trolderik og Nisserne. Maria Stenz lægger stemme til ormen Lafayette og Tipoldetrolde. Esper Hagen og Michelle Bjørn-Andersen lægger stemmer til tegneserien om nisselægen David og hans kone Lisa. Johnny Reimar har skrevet manuskriptet og instrueret Trolderik og Nisserne. Julekalenderen Trolderik og Nisserne blev så populær, at TV2 senere lavede to julekalendere mere om Trolderik. Trolderiks Julekalender blev sendt i 1991 og Trolderiks Posthule blev sendt i 1992.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *