Skrabejulekalender 2024

Der er mange måder at tælle ned til jul på. Nogle foretrækker kalenderlys, andre en pakkekalender – og andre igen en skrabekalender. Den perfekte kombination af spændende skrabelodder og en hyggelig julekalender! Ved at skrabe et felt om dagen, kan man tælle dagene til juleaften. Og frem for alt: Drømmer om at vinde den store gevinst. Det gælder ikke mindst blandt den voksne del af befolkningen, og derfor bliver det også kaldt for ”de voksnes julekalender.”

Historien bag skrabejulekalenderen

Men vidste du, at den første danske skrabejulekalender så dagens lys i 1994? Det var første gang, at voksne kunne købe en skrabejulekalender fra Tips. Det betyder, at Danske Spils juleskrabekalender fra Quick i år kan fejre 25 års jubilæum! De første mange år fandtes den kun som en fysisk kalender, men fra 2005 har man også kunne skrabe kalenderen online. Og hvor man de første år solgte ca. 1 million eksemplarer, er tallet i dag 2,52 millioner. Til gengæld har kalenderen altid kostet 50 kroner. Hverken mere eller mindre. Og det kunne jo vise sig, at være en god investering! Topgevinsten er 1 million kroner! Det har det været siden den første kalender – og sidste år vandt fem glade danskere en million.

skrabejulekalenderSkrab din julekalender både online og offline

Siden er der kommet mange flere forskellige skrabejulekalendere til. I alle størrelser. Og både på tryk og online. De kommer fra både sportsforeninger og isbiler, dagblade og detailhandel, der lokker med flotte præmier. Og selv om de trykte skrabekalendere er hyggelige, så er det i stigende omfang online, at der skrabes. Det er både nemt og hurtigt, men måske knap så idyllisk og hyggeligt. Ofte er disse gratis skrabejulekalendere gratis at deltage i. Man skal blot oplyse navne og mailadresse. Derved giver man udbyderen af kalenderen lov til at sende gode tilbud og reklamer til ens mailboks. Og det kan man måske få glæde af.

Tag en skraber hver dag – eller kun om søndagen

Du kan enten vælge en skrabejulekalender, hvor der skal skrabes et felt hver dag. Det kan være svært at huske – især hvis det er online. Her kan en adventsskrabekalender måske være løsningen. Så skal der blot skrabes et felt hver søndag i advent, frem til jul. Her findes der flere forskellige muligheder online. Det er bare at gå på jagt efter dem.

Og vinderen er …

For mange danskere, er det en tradition, at investere i en skrabejulekalender. Således køber 44% af danskerne over 18 år en sådan julekalender. Det er 1,9 millioner danskere! Mange af dem køber mere end én kalender og giver den i gave. Fortrinsvis til den nærmeste familie – for tænk hvis det var den store gevinst? Men det kan være svært at vente – både på jul og på den store gevinst. Undersøgelser har nemlig vist, at godt halvdelen snyder og skraber mere end ét felt ad gangen. Det øger dog ikke vinderchancerne, for i gennemsnit er der gevinst på hvert tredje lod. Og med et lod med gevinst på, er der kun 0,0006% chance for at vinde millionen. Derimod er der 80% chance for at vinde en flad 50’er på et gevinstlod.

DIY skrabekalender

Hører du til dem, der år efter år er blevet skuffet over ikke at vinde? Hvorfor så ikke selv lave en skrabejulekalender? Enten til dig selv, eller en du holder af. Så kan du selv bestemme præmierne og deres størrelse. Kun fantasien sætter grænser! Det kræver blot lidt fingerfærdighed og kan være en hyggelig beskæftigelse for både store og små. Der findes en række gode DIY-guides på nettet, som er nemme at gå til – det er bare at komme i gang. Og er 24 skrabefelter for voldsomt at gå i krig med, så lav en adventskalender i stedet.

Held og lykke. Og rigtig glædelig jul!