Juleserie med Klassen

Juleserie med Klassen

”Klassen” er en meget populær serie på DR Ultra, hvor man følger ældre børn, mens de er i skole og de problematikker, der kan opstå her. Tre år i træk har DR Ultra lavet episoder til en Juleserie med Klassen, som er mulige at følge med i på hverdage – for klassen går jo ikke i skole i weekenderne, så derfor er der ikke afsnit i weekenderne.

I de små juleepisoder med Klassen, følger man den populære fiktionsserie i december, hvor den tager fat om de dilemmaer, der er ved at trives med at gå i skole i juletiden. De nyeste afsnit af juleserie med Klassen blev sendt hver tirsdag og torsdag op til jul i december 2019.

Klassens Jul – julekalender med 24 afsnit

Juleserie med Klassen startede med Klassens Jul tilbage i december 2017, hvor den populære serie blev gjort til en julekalender. Her følger man Frederik, der er blevet gode venner med klassekammeraten, Josefine, og som ikke kan undvære hinanden. Desværre finder han ud af, at Josefines mor gerne vil have, at hun skal flytte skole, da hun mener, der er for mange problemer i klassen.

Frederiks vaskeægte julemisson bliver derfor at få klassen til at få det godt igen. For kun et godt sammenhold kan sikre, at Josefine ikke skifter skole. For at komme i mål med det iværksætter han en særlig juleplan. Det bliver dog ikke helt let, da en mystisk digital plageånd flere gange forsøger at splitte klassen ad. Det bliver derfor en del af missionen at finde ud af, hvem der prøver på at splitte klassen fra hinanden.

Klassens Perfekte Jul – endnu et dilemma skal løses

Klassens Perfekte Jul tager afsæt i den søde juletid. Men, der er ikke noget, der er som det plejer. For Magnus gik på en anden skole sidste jul og føler sig derfor udenfor i klassens fællesskab og deres traditioner. Det er derfor ikke godt, da han kommer til at ødelægge klassens årlige juletur. Vennerne i klassen bliver sure og holder ham udenfor.

Hans eneste håb for en god jul er derfor at vinde en konkurrence, hvor klassen kan få en VIP-juletur på et slot. Men da han og klassen sammen selvfølgelig prøver på at vinde konkurrencen, dukker der en anonym nisse op, der med hån og løgn forsøger at forhindre dem i vinde. Missionen er derfor at afsløre hvem, der forsøger at splitte dem ad, så de kan få en perfekt jul.

Kendte sange fra Klassen Perfekte Jul