Jul i den gamle kolbøttefabrik

Jul i den gamle kolbøttefabrik

Julekalenderen Jul i den gamle kolbøttefabrik er henvendt til voksne og blev første gang sendt på DR2 i 2004. Jul i den gamle kolbøttefabrik består af 24 afsnit med klip fra Drengene fra Angora og Jul på Vesterbro. Der var således både gensyn med Stewart Stardust og Team Easy On i julekalenderen i 2004. Selvom begge tidligere havde opnået stor seersucces, blev Jul i den gamle kolbøttefabrik dog aldrig en egentlig julekalendersucces. Dette kunne blandt andet ses på de knap så tilfredsstillende seertal, som DR havde på julekalenderen.

To populære serier i én julekalender

Drengene fra Angora blev første gang sendt i 2004 på DR2. Der var både en forårs- og en efterårssæson, hver bestående af 12 afsnit. Samlet var der altså tale om 24 afsnit. Dette stemte naturligvis godt overens med planen om at lave en voksenjulekalender med klip fra satireprogrammet. I Jul i den gamle kolbøttefabrik bliver seerne således præsenteret for et klip fra hvert af de 24 programmer. Hvert afsnit af Drengene fra Angora varer nemlig cirka 30 minutter i sig selv. Over de 24 afsnit følges cykelholdets, Team Easy On, vej mod en plads i Tour de France.

Udover klippene med Team Easy On-drengene blev også Jul på Vesterbro genudsendt i Jul i den gamle kolbøttefabrik. Her var tale om en fuld genudsendelse af den populære julekalender med blandt andre Stewart Stardust. Jul på Vesterbro blev første gang sendt året før på DR2. Det mest spektakulære ved julekalenderen var formodentlig, at Anders Matthesen selv spillede alle de primære roller. Kun mindre biroller spillede Anders Matthesen ikke. Jul på Vesterbro opnåede stor succes blandt seerne, og julekalenderen blev derfor genudsendt i både 2009, 2013 og 2017.

Medvirkende i Jul i den gamle kolbøttefabrik

Drengene fra Angora er både skabt og spillet af Simon Kvamm, Esben Pretzmann, og Rune Tolsgaard. Team Easy On består af tre cykelryttere, nemlig sportsdirektøren Henning Primdahl, holdkaptajnen Bobby Olsen og sprinteren Pim de Keysergracht. Bedst kendt fra Drengene fra Angora er muligvis sangen ”De skal have baghjul nede i Touren”.

Jul på Vesterbro er skrevet af Anders Matthesen og Thomas Hartmann. Det er Morten Lorentzen, som har instrueret julekalenderen. Listen over medvirkende er ikke lang, da det som sagt er Anders Matthesen selv, som spiller de fleste af julekalenderens primære roller. Blandt de meste kendte karakterer er Stewart og Danny Stardust, Randi, som er Dannys kæreste, samt Kefir, som ved hjælp af mistænkelige metoder forsøger at reparere Stewarts pølsevogn. I Jul i den gamle kolbøttefabrik er der gensyn med disse karakterer og mange flere hver dag i december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *