Eldorado for dyr

Eldorado for dyr

Eldorado for dyr – læs alt om julekalenderen her

I julekalenderen Eldorado for dyr føler man Ludvig, der ejer en forretning, som sælger mærkværdigt og spændende udstyr til dyr. Ved siden af jobbet som sælger leverer han også vejrudsigter til Danmark Meteorologiske Institut. Butiksejeren Ludvig har en meget uhensigtsmæssig allergi over for dyrehår, som gør enhver samtale med kunderne besværlig. Han nyser nemlig, blot han snakker eller hører om dyrs pels. Det fører til mange nys, når butikkens kunder skal beskrive de kæledyr, som de køber udstyr til. Butikkens kunder ejer mange forskellige og sjove dyr. I serien medvirker blandt andet en ejer af en vandrende pind. Ludvig sælger også udstyr til katte, hamstre og andre dyr – kun fantasien sætter grænser. Ludvig er en hjælpsom og glad ekspedient, som gerne pakker kundernes mærkelige køb ind i flot julepapir.

Optakt til Kikkebakkeboligby

Julekalenderens afsnit varer kun 10 minutter hver. Eldorado for dyr blev til som en optakt til en anden DR-julekalender. DR valgte nemlig at udvide sendetiden på alle julekalendere i slutningen af 1970erne. Eldorado for dyr blev derfor skabt og sendt sammen med genudsendelsen af julekalenderen Kikkebakkeboligby i 1985. Eldorado for dyr er aldrig blevet genudsendt. Kikkebakkeboligby fra 1977 var en DRs mange julekalendere med stangdukker. Historien blev skrevet af den populære forfatter Ole Lund Kirkegaard. Handlingen i Kikkebakkeboligby foregår i etagehuset Kikkebakke. Her følger man blandt andet sure Hr. Griske, spaghettiglade Vivaldi, opfinderen Alfred, hans kone Carla og deres børn Bertha og Freddy. Derudover bor venlige Hr. Sommer også i Kikkebakke. Beboerne har også kontakt med fejemanden og købmanden hver dag.

Eldorado for dyr blev altså skabt som en optakt til Kikkebakkeboligby. Eldorado for dyr blev ikke en af DR’s store julekalendersucceser. Den indeholder alligevel finurlige og sjove karakterer og scener, som kan få det gode julehumør frem hos de fleste.

Manuskriptet til Eldorado for dyr er skrevet af Finn Bentzen, Jesper Klein og Hanne Willumsen. Søren Østergaard spiller rollen som Ludvig. Rollen er en af Søren Østergaards tidlige roller. Pia Rosenbaum spiller servitricen Guddi, som Ludvig har et godt øje til gennem hele julekalenderen. Kirsten Rolffes spiller Fru Katteskål og Gerz Feigenberg spiller Bellas far. Lasse Lunderskov har lavet musikken til Eldorado for dyr. Derudover medvirker en række skuespillere i biroller i julekalenderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *