Tidsrejsen

Køb Tidsrejsen på DVD her

Tidsrejsen

I 2014 kunne du sammen med den 13-prige pige, Sofie, håbe på, at hendes forældre finder sammen igen. Det gør hun nemlig. De er blevet skilt sidste jul, og nu håber hun at kunne rejse tilbage i tiden og fikse det hele. Tidsrejsen blev sendt på DR1 i 24 afsnit og var instrueret af Kaspar Munk. Serien er skrevet af Poul Berg, som også har skrevet julekalenderen Absalons Hemmelighed fra 2006.

Den 1. december giver Sofies Farfar i Tidsrejsen en opfindelse, som kaldes en gyro. Han har nemlig brug for hendes hjælp til at fikse den. Hvis det lykkes dem, kan de nemlig rejse tilbage i tiden. Men i december begynder også en ny dreng i Sofies klasse, Dixie, som er lidt mystisk. For eksempel ved han flere ting om Sofie, som hun ikke kan forstå, at han ved. Han kender jo hende ikke. Eller gør han? Desuden er han meget interesseret i gyroen, mens han siger, at han forfølges af to agenter.

Sammen ender Dixie og Sofie i Tidsrejsen tilbage i 1984, hvor Sofie finder ud af, at Dixie kommer fra fremtiden. Men nu hvor Sofie er tilbage i fortiden, vil hun også gerne hjælpe hendes forældre. Hun vil nemlig gøre, så de ikke ender med at blive skilt.

Tidsrejsen fik en god modtagelse i 2014. Men flere var dog utilfredse med, at den eneste kristne i serien blev fremstillet som en klam fyr, som ikke tror på videnskaben. Det var der flere politikere, som var ude at kritisere. Ellers fik Tidsrejsen ros for at behandle hele dilemmaet omkring børn og skilsmisse og det svære ved det.

Skuespillerne bag og modtagelsen af Tidsrejsen

Den 13-årige pige, Sofie, spilles af Bebiane Ivalo Kreutzmann. Hun har grønlandske rødder og har været med i serier som Lærkevej, Limbo samt optrådt på Det Kongelige Teater. Dixie spilles af Hannibal Harbo Rasmussen, som du måske kan genkende fra Pendlerkids fra Ramasjang. Det er altså to erfarne børn, der spiller sammen i Tidsrejsen.

Andre erfarne danske skuespillere finder du også i Tidsrejsen. Se blandt andet Stine Stengade og Kurt Ravn som en af de onde agenter og Søren Pilmark som karakteren Sølvræven.

Julekalenderen er henvendt til lidt større børn, som kan sætte sig ind i Sofies situation som skilsmissebarn. Men er du eller dit barn til masser af action, tidsrejser og julestemning? Så er Tidsrejsen den rigtige julekalender at sætte tænderne i i december.

Køb Tidsrejsen på DVD her