Shane viser jul i Gammelby

Køb Jul i Gammelby på DVD her

Shane viser jul i Gammelby

Egentlig stammer Shane viser jul i Gammelby fra 1979, hvor Jul i Gammelby blev vist på DR1 for første gang. Siden da er den blevet genudsendt i 1983, 1994 og altså i sin form som Shane viser jul I Gammelby i 2009. Den er optaget i Den Gamle By i Aarhus og skulle forestille at finde sted tilbage i 1950’erne. Grunden til at den hedder Shane, er, at den blev vist af Shane Brox. Præcis som Poul Thomsen gjorde det i den ældre version som optakt. Her i 2009 blev den vist på børnekanalen DR Ramasjang.

Shane Brox er en særdeles kreativ type, som indledte udsendelsen med at klippe og klistre julepynt. Serien varer naturligvis 24 afsnit, og den giver et godt indblik i julen dengang. Det var faktisk først i 1950’erne, at juletræet fik sit indtog i de danske hjem. Sådan for alvor. Og det var i denne tid, der blevet skrevet masser af julesalmer, som vi kender dem i dag.

Shane viser jul i Gammelby handler om, at borgmesteren i Gammelby ikke vil holde den årlige julefest. Til indbyggernes store ærgrelse. Han har kun ét for øje. Nemlig om skibet Håb kommer hjem før jul med friske forsyninger. Og meget tyder ikke på, at det når hjem, da man ikke har hørt fra det i flere måneder.  Hele situationen skaber en dårlig stemning i byen, som to børn forsøger at ændre på. Mads og Mette får hjælp af nisserne og får folket i byen i bedre humør. I et rigtigt julehumør. Og med drillenisser på deres side får de held i sprøjten med at få deres julefest.

Stjernespækket cast

Ud over den kreative vært, Shane, som Shane viser jul i Gammelby tager navn efter, er der mange på cast-listen. Men det er de ældre af slagsen, som har medvirket i gamle danske film. Borgmesteren spilles af Lars Lohmann, og borgmesterfruen spilles af Lene Maimu. Nissefar er den velkendte Ove Sprogø, som er bedre kendt som Egon Olsen fra Olsenbanden. Også Poul Glargaard og Birthe Mariat har fundet vej til skuespillerlisten.

Det er Hans Christian Ægidius, der har skrevet den samt instrueret og komponeret musik. Har du ikke set Shane viser jul i Gammelby, er der rig mulighed for, at den skulle komme igen en dag. Den er blandt de mest viste på TV med sine tre genudsendelser og i alt fire visninger.

Køb Jul i Gammelby på DVD her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *