Pagten

Køb Pagten på DVD her

Pagten

DRs julekalender fra 2009, Pagten, satte ny kurs for tematikker i julekalendere. Fra at handle om julehyggeri, gaver og nisser planter den masser af spørgsmål hos seerne. Den handler i den grad om dagens Danmark og socialrealisme. Om at stå sammen, være venner og værdsætte sammenhold. Faktisk var DR så begejstrede for den, at de valgte at genudsende den igen i 2013 på DR1.

I Pagten møder vi drengen Malte, som møder en nisse ved navn Lyda. Hendes familie er i fare på grund af en ond isheks. Hun vil fryse nisserne og have magten over deres verden. Men Pagten afholder hende fra at gennemføre det. Malte og Lyda må sammen igennem en masse svære prøver for at lykkes. Men de kan ikke klare det alene og får selskab.

Igennem de 24 afsnit får vi et indblik i, hvorfor det handler om at holde sammen. Hvorfor venner er guld værd. Og hvorfor man skal værdsætte de mennesker, der er omkring en og vil en noget godt. Det får Malte for alvor at føle. På godt og på ondt. Det lykkedes dem alle at få fingrene i Pagten, men isheksen får fat i den. Det bliver kamp til stregen, om de når at få optøet den og alt udslettet.

Masser af unge talenter bag

Den unge Malte spilles af Benjamin Engell, og Lyda spilles af Karla Løkke. De to viser masser af talent og stort skuespil. Det er uden tvivl de to bærende kræfter, men de bliver godt komplimenteret af mange andre. På listen over skuespillere finder vi også Lars Ranthe og selveste Laus Høybye fra Krummerne. En særdeles velbevandret herre i børnefilm.

Julekalenderen er optaget i København og er instrueret af Jesper W. Nielsen. Maya Ilsøe har skrevet manuskriptet, og DR har fået æren af at vise den. Både billeder og fortælling er i høj klasse. Det er en produktion, hvor der er kælet for de mindste detaljer. Og hvad angår skuespillere må man også tilføje, at de har fundet et godt crew under castingen. Pagten egner sig både til de helt små, men også til de lidt ældre børn og til barnlige sjæle. Voksne kan sagtens lade sig underholde, da der er undertoner, der perspektiveres til det virkelige liv.

Køb Pagten på DVD her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *