Olsen Bandens Første Kup

Køb Olsen Bandens Første kup på DVD her

Olsen Bandens Første Kup

Oplev julen med Olsen Bandens Første Kup

I 1999 sendte TV2 Olsen Bandens Første Kup som julekalender. Her får du lov at se, hvordan det hele startede for Egon, Benny, Keld, Yvonne og de andre hovedkarakterer. Den blev instrueret af Martin Miehe-Renard, som også har instrueret Pyrus, og Giacomo Campeottos, som er Ghita Nørbys søn.

Olsen Bandens Første Kup begynder d. 1. december, hvor vi møder de to drenge, Keld og Benny. En ny dreng skal starte i deres klasse, og her træder Egon ind i klasselokalet. Egon bor på et børnehjem, og hurtigt bliver drengene trukket ind i et af hans mange kup. Børnehjemmet har nemlig aflyst den årlige julefest, fordi bestyrelsen har brugt pengene på dyre middage og rejser til sig selv.

Det accepterer Egon selvfølgelig ikke, og med hjælp fra sine to nye venner vil de opklare mysteriet, selvom politiet måske ikke tror på dem. Egon ved nemlig, at beviserne for bestyrelsens svindleri ligger i en rød kuffert. Den vil han stjæle og vise til politiet. Men bestyrelsens fuskeri slutter ikke ved de dyre middage. De har nemlig tænkt sig at røve samtlige huse i København for julegaver om aftenen d. 24. december. Der er altså meget, der skal nås at reddes, hvis det skal blive rigtig jul for drengene i Olsen Bandens Første Kup.

Undervejs bliver Børges far bortført, Benny kæmper for Yvonnes kærlighed, og det hele ser meget sort ud i Olsens Bandens Første Kup. Men sammen kommer de gennem de mange udfordringer, så julen forhåbentlig bliver reddet på børnehjemmet.

Menneskene bag figurerne

I Olsen Bandens Første Kup bliver Egon Olsen spillet af den unge Jens Sætter-Lassen. Benny og Keld spilles af henholdsvis Dennis Simonsen og Noah Lynnerup. Den iltre rødtop, Yvonne, bliver spillet af pigen Stine Bjerregaard. Lidt mere kendte ansigter i Olsen Bandens Første Kup ser vi hos skurken Hallandsen, som spilles af Jesper Langberg, mens vi møder Kristian Halken som pedel.

Faktisk er Olsen Bandens Første Kup aldrig blevet genudsendt som julekalender. Det skyldes delvist, at den ikke havde de bedste seertal. Men måske også, fordi den kom sidst i rækken af en lang række succesfulde julekalendere såsom Pyrus, Krummernes Jul og Brødrene Mortensens Jul. Olsens Bandens Første Kup levede altså ikke helt op til de forventninger, som seerne havde til en ny serie.

Men hvis du er til Olsen Banden, kriminalgåder og julestemning i København, så er Olsen Bandens Første Kup en julekalender lige for dig. De tre unge drenge gør det godt som de kendte figurer, som efterhånden er blevet et kært folkeeje.

Køb Olsen Bandens Første kup på DVD her

One thought on “Olsen Bandens Første Kup

  1. hej jeg har lige en spørgsmål om Olsen Bandens Første Kup. kommer hele Olsen Bandens Første Kup ikke ud på dvd jeg jeg har den på dvd man det mangler noget af julekalender til siden hvor Hallandsen og Hr Iversen, rektor har jul tøj på og alle sange? eller om i ved om den kommet på dvd?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *