Den Hemmelige Tunnel

Køb Den Hemmelige Tunnel på DVD her

Den Hemmelige Tunnel

Den Hemmelige Tunnel – Læs mere om julekalenderen

DR-julekalenderen Den Hemmelige Tunnel blev vist på DR i 1997. Serien handler om tunnelchefen Mortensen. Mortensen bor på Sprogø med sine børn Katrine og Mikkel. Her sørger han for, at togtrafikken glider ubesværet gennem den nye tunnel, der er gravet under Storebælt.

Han arbejder også på et hemmeligt projekt for sin chef. Han skal grave en ny tunnel under Storebælt inden jul. Tunnelen skal sørge for, at travle forretningsmennesker kan køre mellem Sjæland og Fyn på kun 17 sekunder. Hvis tunnelen ikke er færdig inden jul, bliver Mortensen fyret.

En hyggelig julekalender

I Den Hemmelige Tunnel møder man også professor Stjamp. Han forsøger at finde et særligt stof i betonsmulderet fra tunnelboringen. Hans håb er, at et særligt stof kan gøre ham udødelig. Ida Stjamp er professor Stjamps datter. Hun er meget interesseret i videnskab. Mortensen forelsker sig i Ida Stjamp i julekalenderen.

Nisserne Kizze, Bizze, Nizze og Hizze bor i en hule under Sprogø, hvor den hemmelige tunnel bliver boret ud. De bliver afbrudt i deres 300 års lange søvn, da boringerne under Sprogø begynder. De er meget forstyrrede af boringerne og forsøger straks at standse det. Nisserne kan nemlig ikke falde i søvn på grund af støjen, og når de har været vågne i 23 dage, bliver de til støv. Nisserne søger krisehjælp hos agentnissen 00Z. Børnene Katrine og Mikkel leder efter en hemmelig skat, som skulle ligge under Sprogø. Da de jyske skrothandlere Franz og Zigurd hører om skatten, begynder de også straks at lede.

Den Hemmelige Tunnel var DRs forsøg på at lave en moderne julekalender for både store og små. Forfatterne til serien valgte at bruge et aktuelt emne som inspiration til Den Hemmelige Tunnel. Østtunnelen under Storebælt blev færdig året før, Den Hemmelige Tunnel blev vist på tv.

Morten Suurballe spiller rollen som tunnelchefen Mortensen. Christa Bendell og Ras Køllgaard spiller børnene Katrine og Mikkel. Holger Juul Hansen medvirker i Den Hemmelige Tunnel som professor Stjamp. Iben Hjejle spiller professorens datter Ida Stjamp. Skrothandlerne Fantz og Sigurd spilles af John Batz og Niels Ellegaard. Sofie Stougaard medvirker som Nisse Kizze, mens Nicolaj Kopernikus spiller Nisse Bizze. Lars Lippert medvirker som Nisse Nizze, og René Benjamin Hansen spiller Nisse Hizze.

Køb Den Hemmelige Tunnel på DVD her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *