Sådan får du råd til mere i julen

Sådan får du råd til mere i julen

Julen varer længe, koster mange penge… det er en gammel frase, som alle danskere kender til – og er helt korrekt. Vi ved alle, hvor dyrt julen hurtigt kan blive med julefrokoster der kræver værtsgaver og raflegaver, og måske er det sammenskudsgilde – og de fleste julefrokoster ender med en tur i byen. Så har du dine julegaver, julemad og julepynt.

Julen er fristelsernes tid, hvorfor det er svært og holde pengepungen i ro, men det kan nogen gange være nødvendigt desværre. Vi vil i denne artikel, prøve og gennemgå nogle strategier for, hvordan du undgår og ruinere dig selv, hver December.

Planlæg julen et år i forvejen

Sådan får du råd til mere i julenDa du altid ved julen kommer året efter, er det let og planlægge og budgettere for næste jul. Du kan allerede i januar begynde og ligge penge til siden, til julegaver og julemad, så skal du måske kun lige nogle hundrede kroner til siden pr måned, frem for det hele tages fra din December løn, så fordel dine juleudgifter udover hele året.

Derudover kan du jo også være heldig og finde flæskestegen, anden eller andet af kødet på tilbud flere måneder i forvejen, hvorfor du let kan købe ind, og gemme i din fryser – såfremt der er plads til dette.

Hold jul hos familien, i stedet for selv, at invitere

Og afholde selve juleaftenen koster oftest lige så meget som gaverne selv, hvorfor vi anbefaler, hvis du er på et stramt budget og lade dig (og dine børn) invitere over til venner eller familie, da du i det mindste så kun har gaverne som udgift og en lille værtisgave måske.

Husk på det julen er hjerternes fest, og handler om og være i familiens laug – så vi må alle hjælpe hinanden, hvor vi kan.

Det er ikke smartest, bare fordi alle gør det

Der er også en del, som tager den hurtige løsning ud af den pressede økonomi, og ender med og optage et kviklån, så det kan holde julen på cruisecontrol, og tage udgifterne over de næste par år.

Det er dog ikke altid denne taktik der, er den bedste løsning, hvis du gør dette hver år, så stiger det beløb jo år efter år, som du skal tilbagebetale i månedlige terminer. Vi anbefaler klart man undgår denne løsning, men nogen gange kan det være en nødvendighed.

Julehjælpen…

Er du ret presset økonomisk og med børn, er der ofte flere velgørende organisationer, som uddeler julehjælp, som man kan ansøge til. Kravene for om du er i målgruppen, for og modtage julehjælpen er forskellig fra organization til organization – men overvej altid, om der er andre der har mere behov for den end jer?

Du kan på Folkirkens hjemmeside, finde en liste over julehjælps organisationer, og hvordan man søger herom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *