Bertelsen på Caminoen

Bertelsen på Caminoen

DR2s Bertelsen på Caminoen minder ikke om andre julekalendere. Men det er vist heller ikke meningen. Den blev vist tilbage i 2010 og finder sted mellem Leon og Santiago i Spanien. Den populære TV-vært Michael Bertelsen går 40 km om dagen for at gennemføre sin pilgrimsfærd. En tur, som mange andre verdensborgere har taget. En lang travetur der giver anledning til refleksion.

Julekalenderen for voksne, hvis man kan kalde den det, strækker sig over 24 afsnit. Ganske som en traditionel julekalender gør. Men på den legendariske pilgrimsrute, der kaldes Jakobsvejen på dansk, slipper værten kontrollen. Michael Bertelsen viser en hudløs ærlig mand i denne rørende, smukke og humoristiske fortælling. Bertelsen på Caminoen er en sand vandrehistorie. Bare en ægte en af slagsen.

Den i alt 400 kilometer lange tur er blevet gået af mange. Og mange har givet op. TV-værten valgte at tage turen for at slippe væk fra hverdagens stress og jag. Ingen e-mails og telefonopkald. Et helt frit sind. Ingen bekymringer. Bare den rå natur, et par vandrestøvler og en masse viljestyrke. Turen går til byen Santiago de Compostela og har været pilgrimsfærd siden Middelalderen. En rigtig manddomsprøve, som han består med bravour. Med et kamerahold i nakken får man et indblik i de tanker, som udspiller hos værten. Utroligt rørende og fængende.

Hvem gemmer sig bag Michael Bertelsen?

Bertelsen på Caminoen tager afsæt i den kendte TV-vært Michael Bertelsens tur langs Caminoen. Han er født i 1967 og er i dag gift med Malou Aamund. Han kan skrive journalist, skuespiller og filmproducent på CV’et. Og så er han programchef på radioen Radio24syv. Gennem årene har han vundet et hav af priser på TV. Og så har han selv skabt TV-programmet De uaktuelle Nyheder, som var et kæmpehit.

Meget utraditionelt vælger DR2 at gå tæt på et samfundsrelevant emne i en julekalender. Men da målgruppen er voksne, er det ikke så tosset endda. Den ramte en åre og et udbredt problem. Stress og stresssymptomer som i dag også er en varm kartoffel. Med Bertelsen på Caminoen rammer DR2 hovedet på sømmet. En god fortælling der giver masser af stof til eftertanke. Især i den stressende juletid. Hvor alt handler om masser af gaver og overforbrug. En kontrast til naturen og de tanker som hovedpersonen erfarer på sin færd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *