JULTRA: Store Nørdernes Julekalender

JULTRA: Store Nørdernes Julekalender

Måske kender du til programmet ’Store Nørd’ fra DR1? Det gør dine børn helt sikkert. Det er en populær serie, hvor de to værter, Kåre og Emil, løser alle mulige mysterier inden for videnskaben. I 2013 blev det så til julekalenderen JULTRA: Store Nørdernes Julekalender. Den blev vist på DR Ultra hver dag i december måned.

De to nørder ønsker at lave den mest vanvittige jul til dato med en masse eksperimenter. Den får vi som seere heldigvis lov at være vidne til. De pynter deres togvogn op og de finder alle ingredienserne frem til at sætte fut under julen. Hver dag dyster Kåre og Emil i JULTRA: Store Nørdernes Julekalender om at lave det vildeste eksperiment. Når vi når juleaften, vil det så vise sig, hvem der vinder den perfekte juleaften.

Kåre og Emil tager fat i de traditionelle juelelementer såsom julepynt, julemad og julestemning og vender det hele på hovedet med deres vanvittige byggeprojekter. Der går rigtig drengerøv i den i JULTRA: Store Nørdernes Julekalender. For eksempel forsøger de at lave et drejende juletræ a la Krummernes Jul, så du slipper for at gå rundt om træet. Så kan du sidde og kigge på det, mens der bliver sunget julesalmer. De prøver sig også ad med en konfektkanon og en damptromle, som kan rulle brunkager ud – alt sammen skrupskøre ideer, som appellerer til fysiknørden i os alle. JULTRA: Store Nørdernes Julekalender kan nemt ses af både børn og voksne, fordi vi alle kan lære af den.

Store Nørd før JULTRA: Store Nørdernes Julekalender

Før der gik julestemning i den i JULTRA: Store Nørdernes Julekalender, blev serien kendt for de selvsamme fysik- og kemieksperimenter. De har tryllebundet mange store børn siden 2005. Det er en serie for større børn og unge – modsat serien ’Lille Nørd’. Her demonstrerer de naturvidenskabelige teorier og forklarer det alt sammen i børnehøjde. Det er altså en serie, man kan blive klogere af. Gennem årene er værterne blev skiftet ud nogle gange. De startede med Simon Bressendorff og Søren Thor Jørgensen. Men er med tiden blevet skiftet ud med mænd som Jacob Møller, Flemming Svendsen-Tune, Martin Larsen. Til sidst er de endt med Emil og Kåre Nielsen, som vi også ser i JULTRA: Store Nørdernes Julekalender. Der har også været specialafsnit, hvor Store Nørd er taget ud i verden med værten Peter Skødt Knudsen.

Men i JULTRA: Store Nørdernes Julekalender bliver vi også klogere på julens videnskab. Det gør vi sammen med Emil og Kåre og kommer i den helt rette julestemning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *