Julefandango med Sebastian og Chapper

Julefandango med Sebastian og Chapper

Julekalenderen for børn Julefandango med Sebastian og Chapper blev første gang vist på DR1 i 2006. Det er en forlængelse af programserien Fandango, og Julefandango med Sebastian og Chapper blev igen genudsendt allerede i 2009. Alene navnet fandango antyder, at der er masser og sjov og underholdning. En herlighed, der bliver serveret af Sebastian Klein, der har masser af børnetække.

Hver eneste dag i løbet af den 24 dage lange julekalender skiftes de to værter til at åbne et skab. Chapper og Sebastian Klein, der er værterne, har altid en overraskelse til de yngste seere, der sidder spændte ude i stuerne. Når skabet er åbnet, og overraskelsen afsløret, begynder de to film, der vises i løbet af juledagene. Julefandango med Sebastian og Chapper viser først tegnefilmen Peter Pedal. Den er helt tilbage fra 1941, men ikke desto mindre stadig et hit. Dernæst står den på genudsendelse med tegneren Jørgen Clevin fra 1992. Der bliver klippet julepynt til den helt store guldmedalje, og børnene ser lystigt til. Det er både historisk god underholdning kombineret med kreativitet til barnlige sjæle.

Efter hvert afsnit af Julefandango med Sebastian og Chapper fjernes der en nissehue. Én for hver decemberdag i 24 dage. En nedtælling, som de mindste følger med i og ser frem til med stor spænding.

Få et kig bag Julefandango med Sebastian og Chapper

Sebastian er ikke en Hr. Hvem som helst, når det kommer til børneunderholdning. Den folkekære TV-vært er også børnebogsforfatter. Og så er han kendt som Jesper Kleins søn. Ja, Hr. Bertramsen fra julekalenderen med Pyrus. Han er uddannet ornitolog og har derfor medvirket i flere dyrprogrammer for børn samt Martin og Ketil.

Chapper er musiker og optræder bl.a. sammen med Sebastian Klein, som her i Julefandango med Sebastian og Chapper. Ellers lægger han stemmer til tegnefilm og optræder i hele landet med især hip hop-musik.

Det er DR1, der står bag produktionen. Med stor succes valgte de at sende den på skærmen igen allerede tre år senere i 2009. Til trods for de aldrende film, der bliver vist, tiltaler de det yngre publikum.

Det er dog klart historien om aben Peter Pedal, der løber med mest opmærksomhed. Den cyklende abe genkendes af flere børn, da den er udkommet på bog i seks versioner. Trykt i mange millioner af eksemplarer verden over. Julefandango med Sebastian og Chapper er ikke siden blev sendt på DR1, men hvem ved, om den kommer igen i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *