Jul I Verdensrummet

Jul I Verdensrummet

Julekalenderen Jul I Verdensrummet blev sendt tilbage i 2006 på DR2 og er en julekalender for voksne. Ganske som navnet antyder, finder den sted i det ydre rum. Nærmere betegnet på en fiktiv rumstation ved navn efter vores forhenværende konge Christian d. 4. Jul I Verdensrummet begynder for alvor, da hovedpersonen vinder en tur til rumstationen. Her møder elektrikeren Mark, der er hovedpersonen, resten af crewet, og så er Jul I Verdensrummet ellers i gang.

Den heldige vinder har vundet en uge om bord på rumstationen. Men det går ikke helt efter planen. En plan, han ellers er opsat på at holde, da hans kone Lisbeth skal føde juleaftensdag. Men noget går helt galt, og Mark kan ikke komme hjem. Morgenmadsproducenten, som han har vundet turen igennem, går nedenom og hjem. Og Mark kan ikke komme hjem. I hvert fald ikke før til marts engang. Langt efter sit barns fødsel. Og med en faretruende meteor på vej mod rumstationen ser det hele sort ud.

Uheldigvis rammer den Christian d. 4. Men til besætningsmedlemmernes store held, sker der ikke meget. Kun at klimaanlægget går i stykker. Billigt sluppet for en potentiel dødelig kollision. Velvidende om at rumstation kan brænde op i atmosfæren, rejser de mod jorden. Og Mark når hjem til sin Lisbeth i tide og oplever sit barns fødsel.

Mød holdet bag Jul i Verdensrummet

Det er ikke helt ukendte folk, der er medvirkende i Jul I Verdensrummet. Holdet på rumstation består bl.a. af Jonas Schmidt, der spiller Allan Falk Nielsen, som er øverstkommanderende. Næstkommanderende Klaus Ricardo, der spilles af Rasmus Bjerg. Georg “Gajol” Andersen i form af Mick Øgendahl, og elektriker-Mark, der spilles af Jacob Riising.

De tre førstnævnte er særdeles velbevandrede på TV-skærmen. Jonas Schmidt, der også har lagt stemme og krop til flodhesten Dolph samt meget andet. Mick Øgendahl, der er en af de mest populære komikere i dag. Og så har vi Rasmus Bjerg, der er kendt for Mr. Poxycat & Co. Jacob Riising er udover sin medvirken i Jul I Verdensrummet bedre kendt som TV-vært på Ramasjang. Sidst, men ikke mindst er det instruktør Rasmus Horskjær, der står bag hele Jul I Verdensrummet.

Jul I Verdensrummet udkom naturligvis i 24 afsnit og har ikke siden været på skærmen. Den tæller også skuespillere som Yasmine Garbi og Lene Storgaard på skuespillerlisten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *